Reklamı Kapat

Ereğli Çiçekçi

Ereğli Çiçekçi

İnsanoğlu son zamanlarda teknolojinin, suni yapılaşmanın ve hayat şartlarının zorluğu neticesinde doğadan ve yeşilden uzaklaşmıştır. Bu uzaklaşma insanları ister istemez stresli bir hayata sürüklemiş ve bu da sağlık problemlerini beraberinde getirmiştir. Daha sonra insanlar bu soruna değişik çareler aramışlar ve nihayetinde bulmuşlardır. İnsan doğaya ve yeşile uzak kalsa bile yeşili, doğayı daha doğru bir ifade ile çiçeği kendi evine taşıyarak bu büyük problemin üstesinden gelmeye çalışmıştır. Çünkü çiçek ruhsal problemleri inanılmaz bir şekilde ortadan kaldıran mucize bir canlıdır.

Geçmişten günümüze kadar yüzlerce belki de binlerce bilim adamı çiçeklerin insanlara olan faydalarını incelemiş ve somut kanıtlarla bunları ortaya koymuşlardır. Bu çalışmalara göre çiçekler bir çok açıdan insanlar faydalı özellik barındırmaktadır. En basit düşünce ile bugün kullandığımız ve hastalıkları atlatmamızı sağlayan bir çok ilaç çiçekler kullanılarak elde edilmektedir. Bilinen bir çok ilacın bileşiminde çiçekler baş rolü almakta ve büyük bir tedavi aracı olarak kabul edilmektedirler.

Çiçekler değişik yöntemler kullanılarak tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Örneğin koku ile tedavi yöntemi günümüzde pek bilinmese de geçmişte sürekli kullanılmış ve büyük başarılar elde edilmiştir. Koku ile tedavi yöntemi günümüzde özellikle Fransa’da hala incelenmekte ve bir çok çalışmaya konu olmaktadır. Özellikle Martin Henglein adlı Fransız bir bilim adamı bu konu hakkında yaptığı çalışmalar ile tanınmaktadır. Martin Henglein’in ortaya attığı bir teoriye göre her kokunun beyinde etkisi farklıdır ve her koku farklı bir işleyiş sunmaktadır. Bu teoriye göre paçulu, bergamot, ıtır ve biberiye kokusu doğada bulunan temek kokulardır ve gördükleri işlevler ayrıdır.

Çiçeklerin önemli faydalarından bir de insanların ruhsal olarak durumlarını düzeltmesi ve ruhsal olarak rahatlama sağlamasıdır. Bu konu ile ilgili olarak Havilland Jones isimli ABD. uyruklu bir bilim adamı önemli çalışmalar yapmış ve ortaya ilginç veriler koymuştur. Bu çalışmaya göre çiçek bulunan ortamda bulunan bir kişi çiçek bulunmayan ortamdaki bir kişiye göre çok daha pozitif bir haldedir. Aynı şekilde çiçekler ile ilgilenen ve çiçek seven bir kişi çiçek sevmeyen bir kişiye göre daha cana yakın ve daha olumludur. Ayrıca bu çalışmada çiçeklerin dışında insanların duygularında ani değişimler yaratan başka hiçbir maddenin bulunmadığı orta konulmuştur.

Yani yapılan bilimsel çalışmalara göre insanların en büyük mutluluk kaynağı çiçektir. Günümüzde mecburen katlandığımız stresli ortamdan bizi uzaklaştıracak yegane nesne çiçektir. O halde biz de Konya insanı olarak çiçekleri sevelim ve onlara sahip çıkalım. Çünkü geleceğimiz ve yaşamımız çiçeğe, doğaya ve yeşile bağlı. Her tarafımızın betonla çevrili olduğu, trafik, geçim sıkıntısı gibi bir çok dertle uğraştığımız günümüzde bu işin tek kaçış yolunun çiçek olduğu ortada. Biz ereğli çiçekçi olarak bunun bilincindeyiz. Sizler için ve yeşil bir gelecek için ereğli çiçekçi olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yeter ki sizler Konya’nın ve ereğli’nın çiçek sevdiğini gösterin. ereğli çiçekçi daima sizler için çalışıyor olacak.

13 Ara 2016 - 16:05 - Ekonomi --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat