Reklamı Kapat

Kapalı Pazarda İsyan

Kapalı Pazarda İsyan

Kapalı Pazarda İsyan
Kapalı Pazarda İsyan
Video için play'e tıklayın

Ereğli’de geçtiğimiz hafta hizmete giren kapalı pazarda daha ikinci haftasında isyan çıktı.

Kendilerinin mağdur edildiğini ve artık iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden pazarcı esnafı, pazarın giriş ve çıkışlarını kapatarak eylem yaptı.

Konya Ereğli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan ancak pazarcı esnafının ve Ereğlililerin hiçbir şekilde işine yaramadığını ve adeta vatandaşa da esnafa da eziyet olduğunu ifade eden pazarcılar, yaptıkları açıklamada, “Burası olmadı, yerimiz çok dar, iş yapamıyoruz, onlarca kez Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e anlatmaya çalıştık ama bizi dikkate almadılar, bizi dinlemediler” diyerek adeta isyan ettiler.

Bu Pazar 250 kişiye hizmet eder

Ereğli Belediyesinin pazarı inşa ederken hiçbir pazarcı esnafıyla görüşülmediğini, fikirlerinin sorulmadığını ifade eden pazarcılar; “Gelinen nokta bu, esnaf pazarın içinde hareket edemiyor, müşterisine bakamıyor. 150 bin nüfuslu bir Ereğli için yapılmamış bu Pazar 250 kişi için yapılmış” dediler.

Pazarcıları dikkate almadılar

İlk inşaata başlanıldığı günden bu yana yüzlerce kez belediyeye gittiklerini ve dertlerini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden pazarcılar; “Bizi yok saydılar, bizi dikkate almadılar, artık belediyeye gitmeye de utanır olduk, burada vatandaşa eziyet ediliyor” dediler.

Başkan Pazara Gelemiyor

Konuşmaların sık sık “Başkan gelsin” ifadeleriyle kesildiği olayda, pazarcı esnafı; “Pazar açılalı 2 hafta oldu, başkan neden gelemiyor, bir açılış da burada yapıp bir kurdele kesemez midi? Acaba neden gelmiyor, gelemiyor?” ifadelerini kullandılar.

 

Burası Sebze Pazarı Değil mi?

Burası sebze pazarı değil mi? Eğer öyleyse sebze pazarında kurucunun, peynircinin, balıkçının ne işi var? Onlar da alınınca sebzeci esnafa yer kalmadı? Buradan yer alanların bazıları da yerleri satmak için almışlar. Yerler satılıyor” şeklinde isyanlarını dile getirdiler.

18 Şub 2018 - 11:19 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 465.453 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat