Reklamı Kapat

Şeb-i Arus Logosu Tescillendi

Şeb-i Arus Logosu Tescillendi

Şeb-i Arus Logosu Tescillendi
Haber albümü için resme tıklayın

"Şeb-i Arus" törenlerinde kullanılacak olan logo ve marka TÜRKPATENT tarafından tescillendi.

Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, "Şeb-i Arus Hazreti Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri" ibareli marka ve logo başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) kabul edildi.

Konya Valiliğinden, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, sema törenlerinin 2008 yılında UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine alındığı hatırlatıldı.

Şeb-i Arus törenlerinin her yıl 7-17 Aralık'ta düzenlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şeb-i Arus ve Hazreti Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü programlarının Konya ile bütünleşmesinin bir adımı olarak, belirlenen logoyla, 5 Aralık 2016 tarihinde 'Şeb-i Arus Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' ibareli marka başvurumuz, TÜRKPATENT Markalar Dairesi Başkanlığınca 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 33. maddesi uyarınca, yasal 3 aylık ilan süresi 12 Aralık 2017 tarihinde tamamlanarak, Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına tescili gerçekleştirilmiştir."

 

Hazreti Mevlana'nın 30 Eylül 1207'de Afganistan'ın Belh şehrinde dünyaya geldiği aktarılan açıklamada, "Hazreti Mevlana, 17 Aralık 1273 Pazar günü Konya'da Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Vefat gününü en büyük sevgili olarak bildiği Allah'a kavuşma anı olarak belirttiği için, o geceyi 'Şeb-i Arus' yani 'düğün gecesi' olarak kabul etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

14 Ara 2017 - 22:56 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat