Reklamı Kapat

Yoğurt Yaparken Bir De Bunu Deneyin

Yoğurt Yaparken Bir De Bunu Deneyin

Yoğurt Yaparken Bir De Bunu Deneyin
Yoğurt Yaparken Bir De Bunu Deneyin
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Son zamanlarda birçok yerde duyabilirsiniz bunu sakın şaşırmayın.

Evet, yanlış duymadınız kozalaklı yoğurt ya da diğer adıyla çam yoğurdunu mutlaka denemelisiniz.

Her zaman yaptığınız gibi sütünüzü kaynatarak yoğurt mayalamaya koyulduğunuzda sütün içine bir tane kozalak bırakın.

Çam kozalağı bırakılan sütü ve mayasını her zamanki gibi yapın, farklı bir işleme gerek yok.

Özellikle Eskişehir’de yaklaşık 100 yıldır kullanılan bu yöntemle yoğurdunuzun daha çok kaymak tuttuğunu, farklı ve aromalı bir lezzete kavuştuğunu göreceksiniz.

Ayrıca çam yoğurdunun ayranı da daha köpüklü oluyor.

Bu yöntemi kullanmak için taze ya da kurumuş kozalak kullanabilirsiniz. Bence ikisini de deneyip farkına siz karar verin.

Çam Kozalağının Faydaları Nelerdir?

Solunum Rahatsızlıkları: Çam kozalağı, öksürmede, balgam, bronşit gibi hastalıklarda kesin şifa sunmaktadır. Özellikle astım rahatsızlıklarında, tedavi edici bir etkiye sahiptir.

Akciğer Sorunları: Çam Kozalağı akciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Vücudun gerekli olan mineralleri karşılamasından dolayı akciğer rahatsızlıklarına neden olan ve sigara gibi zehirli dumanların kalıcı zararlarını ortadan kaldırmaktadır.

Grip ve Nezle:  Bugün birçok doktor ve uzman bilim insanları çam kozalağının işlenmesi, yağının çıkartılması ya da reçel yapılmasıyla ve tüketilmesi halinde tüm kış boyunca hastalık geçirmeyeceğini belirtmektedirler. Bağışıklığı arttıran bir etkiye sahip olan Çam Kozalağı, nadir bulunan özel bileşenleri içeriğinde barındırmaktadır.

Saçları Besler: Çam yağının saçlara sürülmesi saç kökleri beslediği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Özellikle kadın ya da erkeklerin saç dökülmeleri şikâyetlerinde Çam Kozalağı yağı, etkili bir formül olarak kendini kanıtlamaktadır. Böylece dökülen saçların yerini, yeni saçlar alarak Çam Kozalağı, birçok mucizevî şifasını ortaya koymaktadır.

Ne dersiniz? Denemeye değer.

24 Ara 2016 - 00:18 - Sağlık --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat