Reklamı Kapat

Başbakan: Anayasanın ilk 4 maddesi

Başbakan: Anayasanın ilk 4 maddesi

Başbakan Binali Yıldırım, tartışmalara neden olan anayasa değişikliği için net konuştu.

Başbakan Yıldırım, hem Kıbrıs Meselesi'ne hem de Anayasa'nın ilk dört maddesine ilişkin net konuştu.Yıldırım, "Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilmeyecek" dedi.

Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirileceği yönündeki iddiaları kesin dille yalanlayan Yıldırım; "Anayasa'nın ilk 4 maddesi değiştirilmeyecek, Biz teklif etmedik. Teklif edenle de işimiz olmaz. Bu maddelerin teminatı millettir" şeklinde konuştu.

Kıbrıs meselesi

Kıbrıs meselesine de değinen Başbakan Yıldırım, kırmızı çizgilerinin olduğunu belirtti.

Kıbrıs meselesinin çözümü noktasında da Başbakan Yıldırım, kırmızı çizginin belli olduğunu kaydederek; "İki toplumlu devlet kurulacaksa paylaşım adil olmalıdır. Türkiye'nin garantörlüğünden ve güvenliğinden hiçbir şart altında vazgeçilemez. Ortak devlette her şey iki tarafı mutlu edecek şekilde olmalıdır" şeklinde konuştu.

14 Oca 2017 - 21:48 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat