Reklamı Kapat

İl Başkanlığı için aday sayısı 100'ü geçti

İl Başkanlığı için aday sayısı 100'ü geçti

Türkiye’de AK Parti teşkilatlarının birçoğunda değişim yaşanırken Konya’da da değişim bekleniyor. Alına bilgilere göre AK Parti Konya İl Başkanlığı için şimdiye kadar 100’den fazla başvuru yapıldı.

AK Parti'de 2. Erdoğan döneminin başlamasıyla parti içinde en çok konuşulan konu teşkilatlarda değişiklik olup olmayacağıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı "İl, ilçe ve belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz, yeniden gözden geçireceğiz." İfadesiyle tartışmalara noktayı koydu ve tüm teşkilatlarda değişiklik sinyalini vermişti.

Aksaray, Karaman, Uşak gibi birçok ilde değişim yaşanırken Konya’da da değişiklik olması bekleniyor. Konya’dan şu ana kadar 100’ün üzerinde başvuru yapıldığı öğrenildi. Başvuruların internet sitesi üzerinden yapıldığı bilinirken adayların çok farklı mesleklerden olduğu da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Konya İl Başkanlığı için birkaç ismin öne çıktığı bu isimlerinin bazılarının da Ankara’ya davet edilerek birebir görüşmelerin de yapıldığı biliniyor.

KÜLÜNK İSTİŞARE İÇİN KONYA'YA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan bu yana Erdoğan'la yakın olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün önümüzdeki günlerde Konya'ya gelerek İl Başkanlığı konusunda çeşitli istişareler gerçekleştireceği ve çok kısa süre içerisinde İl Başkanı'nın netleşeceği öğrenildi. Külünk, Konya'da yaşanan gelişmelere direkt olarak müdahil olmuş sosyal medyadan paylaşımlarda bulunmuştu.

VEKİLLERLE İSTİŞARE

AK Parti’de değişim süreci, önce ilçe başkanlıkları için yapılan detaylı çalışmayla start aldı. Değiştirilecek olan ilçe başkanlarının kimler olacağı, hem bölge milletvekilleri hem de ilçedeki ileri gelen STK’ların görüşleri doğrultusunda tespit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantılarında detaylı şekilde masaya yatırılan kongre sürecinde değişimin en önemli ayağını ise hangi il başkanlarının değiştirileceği oluşturdu. AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, il başkanlarıyla ilgili kanaatlerini almak üzere tüm illerin milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Konya milletvekillerinin ise hangi yönde görüş belirttiği merak ediliyor.

YENİ İSİMLERLE KONGRE

AK Parti’de kongre sürecinde istifa eden il başkanlarının yerlerine yeni isimler atanacak. Böylelikle ilçe kongreleri başlamadan önce devam etmeyecek olan il başkanları, yerlerini yeni isimlere bırakmış olacak. İlçe kongreleri de yeni gelen il başkanı tarafından organize edilecek. Önümüzdeki günlerde ilçe kongrelerinin yoğun bir şekilde devam edeceği bildirildi.

Kaynak: www.karamandan.com

18 Eyl 2017 - 21:59 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat