Reklamı Kapat

Pancar Sorunu Çözüldü

Pancar Sorunu Çözüldü

Pancar Sorunu Çözüldü
Haber albümü için resme tıklayın

Ereğli Şeker Fabrikası tarafından uygulanan randevulu pancar alımı ile ilgili sorun çözülerek tatlıya bağlandı.

Ereğli Şeker Fabrikası yönetiminin aldığı karar pek çok çiftçiyi mutsuz etmiş ve hatta Karaman’da pancar alımlarıyla eylemler yapılmıştı.

Gün içinde konu ile ilgili hareketliliğin yaşandığı Karaman’da konu tatlıya bağlanarak çiftçilerin mağduriyeti giderildi.

Karaman Sudurağı pancar alım kantarında Ereğli Şeker Fabrikası yetkilileri ve üreticilerle bir araya gelen AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, kantara getirilen pancarların alımlarına Cumartesi ve Pazar günü de devam edileceğini daha sonra pancar alımına haftaya Pazartesi gününe kadar ara verilerek Pazartesi gününden itibaren de randevusuz şekilde pancar alımların devam edeceğini söyledi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Karaman ilimizde geçtiğimiz yıl pancar üreticimizin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve özellikle Ereğli Şeker Fabrikası’nın pancar kotasının yaklaşık yüzde 30 oranında artırılması ile bu kota artışından ilimizin de önemli ölçüde yararlanması konusunda nasıl pancar üreticimizin yanında olduysak bugünde üreticimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isterim.

Geçtiğimiz yıl sözleşmeden kaynaklanan ürün teslimiyle ilgili cezai müeyyidelerin uygulanması konusunda yaşanan sorunun aşılması ve üzerine birde kota artışının sağlanmasında başta Karaman Milletvekilimiz, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanımız Recep Konuk ve Karaman Milletvekilimiz Recep Şeker’in katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Nazmi Ünlü; “Pancar üreticilerimizin de milletvekillerimizin bu gayretinin farkında olduğundan eminiz. Ereğli Şeker Fabrikası kota artışı sonrası hem üretim kapasitesini göz önüne alarak hem de alınacak pancarın yerinde çürümesine engel olmak amacıyla pancar alımlarını randevulu olarak almak istedi. Tabi geçmişte randevulu bir sistem uygulanmadığı için bu durum üreticide ürününü teslim edememe veya tarlasına yeni ekeceği ürünü ekememe konusunda paniğe yol açtı. Kota artışı konusunu önemsediğimiz ve önceliğimizin bu kotaya sahip çıkarak hatta daha da artırılması konusundaki hassasiyetle bizler yaşanan bu panik öncesinde de konuyu Milletvekillerimiz Recep Konuk, Recep Şeker ve Ziraat Odası Başkanımız Recep Muğlu ile istişare ettik. Bugün üreticilerimizin kantarlarda gösterdiği tepki sonrasında da yine Milletvekillerimizin devreye girmesiyle İl Genel Meclis Başkanımız Celalettin Güngörer, Ziraat Odası Başkanımız Recep Muğlu, Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Yenilmez ve üreticilerimizle Sudurağı pancar alım kantarında bir araya gelerek konuyu tatlıya bağladık. Yaptığımız görüşmeler ve istişareler sonrası kantara getirilen pancarların alımlarına Cumartesi ve Pazar günü de devam edilecek daha sonra pancar alımına haftaya Pazartesi gününe kadar ara verilerek Pazartesi gününden itibaren de randevusuz şekilde pancar alımları devam edecek. Alınan bu karar Karaman ilindeki tüm kantarlar için geçerlidir” dedi.

Nazmi Ünlü, konunun tatlıya bağlanmasında emeği geçen özellikle üreticilere, AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk’a, Karaman Milletvekili Recep Şeker’e, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu’ya ve Ereğli Şeker Fabrikası yetkililerine teşekkür ederek, üreticilerin müsterih olmalarını ve her zaman onların yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber: Murat Ülker

02 Eki 2016 - 00:43 - Tarım --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat