Reklamı Kapat

TARIMDA ÖNCÜ KURULUŞ: TOKER TARIM

TARIMDA ÖNCÜ KURULUŞ: TOKER TARIM

Video için play'e tıklayın

Ereğli'de Siyah Havuç Sektörünün lider ismi Toker Tarım, bu sezonda bin 100 dönüm arazi üzerinde yetiştirdiği siyah havuç hasadına devam ediyor.

Siyah havuç yetiştiriciliğinin Türkiye'de ki en etkin merkezi olan Ereğli'de sektörün en etkin firmalarından biri olan Toker tarım her yıl olduğu gibi bu yılda bereketli bir sezon geçiriyor. Ereğli'de ürettikleri siyah havucu Türkiye’nin dört bir yerine pazarlayarak Ereğli ekonomisine ciddi manada katma değer üreten Toker tarım, istihdama yönelik sağladığı katkı ile de dikkat çekiyor.

Bereketli bir sezonun sonuna doğru yaklaştıklarını ifade eden Toker Tarım yetkililerinden Hüseyin Toker, Ereğli'nin hem meşhur hem de coğrafi işaret belgesini almış olan iki ürününden biri olan siyah havucu üreterek sektörün en etkin firmalarından biri olmalarının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

2020 yılı hasat sezonunda toplamda 1.100 dönüm arazi üzerinde siyah havuç hasadı gerçekleştirdiklerini ifade eden Toker, tarım arazilerinde 150, Havuç paketleme tesislerinde ise 20'ye varan çalışan ile toplamda 170 civarında kişiye istihdam sağladıklarının altını çizdi.

Kendi ürettikleri havucun haricinde piyasadan temin ettikleri siyah havuç ile birlikte 1 yılda toplamda 15 ile 20 bin ton havucu işleyerek Türkiye pazarına gıda alanında sunduklarını dile getiren Toker, bununla birlikte konsantre ve kozmetik sanayi sektörüne de ham madde temini yaptıklarını kaydetti.

Siyah havucun yanı sıra alternatif tarıma dayalı olarak Ereğli ve çevresinde soğan üretimi de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Toker, 500 bin dekar alanda yaklaşık 5 ile 7 bin ton arasında beyaz ve mor çeşitleri ile kışlık soğan üretimi gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Ereğli'de üretip, Ereğli'ye katma değer sağlamaktan onur ve gurur duyduklarını ifade eden Toker, siyah havuç ve soğan da "HT" markası ile Ereğli'nin adını Türkiye'nin dört bir yanına duyurduklarının altını çizdi. Son dönemlerde ürünlerinin aracı işletmelerde yurt dışına da ihracatının yapıldığını söyleyen Toker, bir ülkenin kalkınmasının üretime dayalı olduğuna dikkat çekti.

Toker, 2021 sezonunda hedeflerinin 3 bin dönüm arazi üzerinde üretim yapmak olduğunu ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

29 Kas 2020 - 16:51 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat