Reklamı Kapat

Bilim Kurulu İstanbul’da toplandı! Bakan Koca açıklama yapıyor

Bilim Kurulu İstanbul’da toplandı! Bakan Koca açıklama yapıyor

Video için play'e tıklayın

Son Dakika Haberi; Türkiye'nin koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı yeni haftayla beraber gündeme geldi.

İstanbul'da gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alınacak. Gözler şimdi Sağlık Bakanı Koca'nın yapacağı açıklamalarda.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI:

Tüm Türkiye, İstanbul'un temaslısıdır. İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilir olmaktan çıkacak...

TÜRKIYE'DEKİ VAKALARIN YÜZDE 40'I İSTANBUL'DA

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Ankara dışında toplanması sıradan bir olay değildir. İlk kez bir toplantıyı Ankara dışında İstanbul'da yaptık. Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ı İstanbul'dadır. Her 10 kişiden 4'i İstanbul'dadır. Tüm Türkiye İstanbul'un temaslısıdır. İstanbul'da kontrol altına almazsak tüm bölgeler için tehlike olacak.

"HAREKET HALİNDEKİ KİTLE ÇOK BÜYÜK"

Bu duruma neler yol açtı? İstanbul dünyanın en kalabalık kentleri arasında. Hareket halindeki kitle çok büyük. Kışı burada geçirmek için yoğun dönüşler oldu.

Salgınla savaşta disipline ihtiyacımı var. Kişilerin göstereceği küçük ihmallerin bedeli büyük olur. Ekibimle geçtiğimiz günler boyunca çalıştık. Sorun teşkil eden konuları ele aldık. Pazar yerleri, toplu taşama gibi alanlarda planlamaya gidilmesini istedik. Toplu taşımaya ek seferler konması, iş saatlerinin sosyal hareketlilik teması azaltacak şekilde yeniden düzenlenmesi ele alınan konulardır.

BAKAN KOCA'DAN İŞ VERENLERE ÇAĞRI

Günde 3 kişi ile görüşeceksek 1 kişi ile görüşeceğiz. Hareketliliği 3'te 1'ine indireceğiz. Kendimizi disipline sokalım. İstanbul'da salgın tırmanışta. Temas ve hareketlilik düşürülmeli. Sonsuza kadar değil salgını kontrol altına alana kadar. Hareketi ve teması azaltın. Dışarı çıkmanız halinde tedbirden taviz vermeyin. İş verenlere sesleniyorum, vardiya sistemine geçin.

ZORUNLU OLMAYAN ZİYARETLERİ ERTELEYİN

Salgınla savaş sadece hastanelerle ve kurumlarla kazanılamaz. Zorunlu olmayan ziyaretleri erteleyin.

28 Eki 2020 - 19:52 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat