Reklamı Kapat

Ereğli’de sarı kız paniği

Ereğli’de sarı kız paniği

Halk arasında sarı kız olarak bilinen ve et yediği söylenen örümcek yaz aylarının gelmesiyle Ereğli’de de paniğe yol açıyor.

Ereğli’de görülen ve korku salan sarıkız örümceği vatandaşlar tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Ereğli’de 3. Etap TOKİ konutlarında görülen örümcek paniğe yol açtı.

Türkiye'de son yıllarda çeşitli illerde rastlanılan Sarıkız örümceği Ereğli’de de korkuya neden oluyor.

Çok tehlikeli bir tür olan Sarıkız örümceği (camel spider), daha çok Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunuyor. Sarı ömer olarak da bilinen bu tür, genellikle kurak yerleri seviyor ve et ile beslendiği için insan sağlığı açısından risk oluşturuyor.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ NEDİR?

Dünyada çöl bölgelerinde ülkemizde de çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Sarı Ömer örümceği, zehriyle bir insanı öldürebiliyor. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile besleniyorlar.

Bu nedenle et parçalarını kolayca koparabiliyorlar. Bir insan eli kadar boyu olan Sarı Ömer örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta Sarı Ömer örümceği, akrep bile avlayabiliyor.

Sarıkız örümceğinin diğerlerinden ayıran en önemli ve tehlikeli özelliği ise saldırgan bir yapıya sahip olması. Güçlü çene yapısına sahip olan Sarıkız örümceği, kendisinden büyük canlılara bile saldırmaktan çekinmiyor.

09 Tem 2020 - 12:06 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat