Reklamı Kapat

Tatlıdil: Ereğli Sevdalılarına yakışıyor mu?

Tatlıdil: Ereğli Sevdalılarına yakışıyor mu?

Ereğli’de kuruluşunun onuncu yılını kutlayan ANFODER’e ait binanın Belediye tarafından geri alınmak istendiğini ifade eden CHP’li Bülent Ecevit Tatlıdi, tepki gösterdi.

Konya Ereğli’de uzun zamandır kültürel faaliyetlerini yürüten Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFODER) Oğuz Ata Tesisleri içinde belediye tarafından tahsis edilen bir binada faaliyetlerini sürdürüyordu.

Ancak söz konusu binanın boşaltılmasının istendiğini belirten CHP Parti Meclis Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil; “Ereğli Sevdalılarına yakışıyor mu?” dedi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Tatlıdil;

“Ereğli'nin tanıtımına yurtiçinde ve yurtdışına var gücü ile çalışan ve bu sene 10.yılını kutlayan Ereğli'nin kültür markası ANFODER'e (Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) geçtiğimiz dönem verilen Oğuz Ata Tesisleri'ndeki yerlerinden dün itibariyle Belediye tarafından "yerinizi boşaltın" denildiği ve yerin Sağlık Bakanlığına verileceği ihtarı yapılmış.

ANFODER'e sergi açması, fotoğrafçılık eğitimi vermesi ve çeşitli faaliyetleri için daha büyük çalışma alanı verilmesi gerekirken mevcut yerlerinden dahi çıkmaları istenilmesi ne anlama gelmektedir?

Ereğli'nin tanıtımını ücretsiz ve hiçbir çıkar gözetmeden gerçekleştiren Kore'de Ereğli'nin kardeş şehrinde her sene sergi açan ANFODER'i sokağa atmak Ereğli sevdalılarına yakışıyor mu?” ifadelerini kullandı.

08 Tem 2020 - 22:54 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 427.617 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat