Reklamı Kapat

Tozoğlu'dan Aski'ye atama eleştirisi

Tozoğlu'dan Aski'ye atama eleştirisi

İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslendi, Tozoğlu, Konya'lı bir bürokratın Aski'de görevlendirilmesine engel olunduğunu iddia etti.

Gökhan Tozoğlu açıklamasında;

Kıymetli hemşehrilerimiz;

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Sn. Mansur Yavaş'ın seçilmesinden sonra Sn. Mansur Yavaş kendi çalışma ekibini oluşturmak istemiştir. Elbette ki bu doğal bir durumdur.

Ankara Büyükşehir Belediyesine Bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin boş olan yönetim kurulu üyeliklerinden bir tanesine de hemşehrimiz, daha önce belediye başkanlığı görevinde bulunmuş, son seçimde de partimizden belediye başkan adayı olup yüzde kırkın üzerinde oy alan Sn. Osman Fedai'nin  görevlendirilmesi için Sn. Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 9 Haziran 2020 tarihinde yazı yazmıştır.

Rutin bir prosedür olan bu işlemin neticesinde gerekli güvenlik araştırmaları yapılmış olumsuz bir duruma rastlanmamış ve Sn. Osman Fedai beyin yazısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum'un imzasına sunulmuş ancak bakan bey uzun süredir bu atama yazısını imzalamamıştır.

İyi niyetle uzun süredir bekledikten sonra artık hemşehrimiz Sn. Murat Kurum'un bir hemşehrimizin ASKİ'de görev almasından neden rahatsız olduğunu, bu atamaya neden engel olmak istediğini, Konya'nın bürokratik olarak güçlenmesinin Sn. bakana ne gibi bir zararı olacağı hususunu sorma zorunluğu doğmuştur. 

Sn. Osman Fedai'nin atanmamasını gerektiren bir durum var ise bunu açıklaması Sn. bakan açısından bir mecburiyettir. Aksi halde milletimizin ve hemehrilerimizin vebalini almaktadır.

Eğer Sn. Fedai'nin atama yazısının imzalanmasını yerelden engellemeye çalışanlar var ise onlar da aynı sorumluluğun altına girmektedir.

Temennimiz ve dileğimiz odur ki atama yazısı Sn. Bakan tarafından bir an evvel imzalansın ve bir hemşehrimiz olan Sn. Osman Fedai ASKİ'de görevine başlasın milletimize hizmet etsin. Aksi halde bu konuyu gündemde tutup her ortamda sorumlulara sorumluluklarını hatırlatacağız.

Av. Gökhan Tozoğlu

İYİ PARTİ KONYA İL BAŞKANI

24 Eyl 2020 - 01:33 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat