Reklamı Kapat

Eksi 25 derecede vatan nöbeti

Her şart ve ortamda vatana ve bayrağa sahip çıkan Kahraman Türk Askerleri eksi 25 derecede vatan nöbetine devam ediyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Yurt içi ve sınır ötesindeki üs bölgelerinden 312'sinde kar kalınlığı 20 santimetrenin üzerine çıkarken, en düşük sıcaklık, hafta sonunda eksi 25 ile Binbir Kapı Üs Bölgesi'nde ölçüldü.

Eksi 25 derecede vatan nöbeti

Sınır hattı ve ötesinde görev yapan Mehmetçiğin, zorlu arazinin yanı sıra soğuk hava ve karla mücadelesi bir aydır devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yurt içi ve sınır ötesindeki üs bölgelerinden 312'sinde kar kalınlığı 20 santimetrenin üzerine çıktı.

Eksi 25 derecede vatan nöbeti

Irak'ın kuzeyindeki Misalok üs bölgesinde ise kar kalınlığı bir metreye yaklaştı.

Üs bölgelerinin yarısından fazlasında sıcaklık değerleri sıfırın altında ölçüldü, en soğuk gece ise hafta sonunda eksi 25 ile Hakkari İkiyaka Dağları'ndaki Binbir Kapı Üs Bölgesi'nde yaşandı.

Eksi 25 derecede vatan nöbeti

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, zorlu hava şartlarına ilişkin personel kıyafetleri ve diğer ihtiyaçlarla ilgili hazırlıkların önceden tamamlandığını kaydetti.

Eksi 25 derecede vatan nöbeti

Hazırlıklarla bu zor hava ve arazi şartlarına karşı Mehmetçiğin faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer, bulundukları bölgelerde düzenli olarak devriye ve pusu, dinleme faaliyetleri gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, operasyonlarını artan tempoda sürdürdüğünü bildirdi.

Eksi 25 derecede vatan nöbeti

19 Ara 2022 - 13:21 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 541.270 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat